Search Advanced Close

To find product downloads simply click on one of the options above and then use the search form displayed to find all the documents associated with your search.

 

Search Advanced Close

Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Daginstitutionen Marievej, Høje – Taastrup Kommune

I daginstitutionen i Taastrup er der sket noget.

01-05-2019 13:06:00

LÆS MERE

Hillerød Psykiatri

I psykiatrien i Hillerød er der virkelig sket noget af en forandring.

01-05-2019 12:41:00

LÆS MERE

Drivhuset, Københavns Kommune

En legeplads – og uderum, hvor vi var med fra starten.

18-02-2019 10:07:00

LÆS MERE

Få mere inspiration fra vores uderum og projekter

Se alle referencer
Search Advanced Close

5 ting du skal huske, når du køber en gynge til legepladsen

Gyngen, der en legepladsklassiker, har været fast tilbehør i offentlige udendørs rum i årtier, og de er et af​de mest genkendelige og elskede legesystemer blandt befolkningen i almindelighed.

Den gyngende bevægelse er absolut en fornøjelig oplevelse både for børnene og deres forældre: det fremmer latter og lykke, til gavn for både fysisk og psykisk sundhed; det tilskynder forældre-barn interaktion under leg, hvilket gør det til en positiv tilknytningsoplevelse. En række eksperter er også enige om den positive effekt det har på børns fysiske og mentale udvikling, fra forbedret legemsbevidsthed til en følelse af lykke og tilhørsforhold. Gynger kan ses som enkle, men de skal opfylde mange behov, fra legeværdi til sikkerhedskrav. Her er 5 kriterier, der skal tages i betragtning, inden du køber en gynge:

playground swings buying guide

Dimensioner

Når du køber en gynge, skal du kigge efter den frie faldhøjde og det faldområde, som er angivet under "påkrævet plads" på vores produktsider. Den frie faldhøjde er det normale sted, hvorfra brugeren kan falde; faldområdet er sikkerhedszonen, der omgiver det udstyr, der skal være fri fra enhver genstand. Omkostningerne ved installationen af underlaget bestemmes af størrelsen på arealet og mængden, der skal anvendes til at dække arealet. For eksempel, jo højere faldhøjden er, jo tykkere skal underlaget være for at absorbere stødet i tilfælde af et fald. En høj og bred gyngeramme vil også kræve et større sikkerhedsområde for at undgå sammenstød med brugere af andre redskaber.

Relaterede produkter

Glion

Småbarnsgynge

Se produkt

Sædetype

Valg af sæde afhænger af den ønskede aldersgruppe og antallet af brugere, der leger på et givet tidspunkt. Et sæde til meget små børn, eller børn med lav kernestabilitet, vil kræve ekstra rygstøtte for at sørge for, at de er helt sikre, når de leger. For større børn, der trænger til social interaktion, er fugleredegynger meget spændende produkter, da de kan rumme et større antal brugere. * Fugleredegynger giver også brugere med forskellige færdigheder mulighed for at lege sammen, da børn med handicap kan sidde komfortabelt og nyde turen med deres venner eller omsorgsperson.

Relaterede produkter

Gyngesæde Tango

6mm rustfrit stål kæde

Se produkt

Gyngesæde Mirage

6mm kæde plastet (Sort)

Se produkt

Gyngesæde Rinda

6mm Sortplastovertrukket kæde

Se produkt

Materialer

Materialetypen spiller en stor rolle i beslutningsprocessen, da det vil påvirker det æstetiske, du forsøger at opnå eller dine vedligeholdelseskrav. Arkitekter eller gartnere, der ønsker at skabe legeområder, der har en naturlig følelse, har tendens til at favorisere trægynger, da de passer fint ind i landlige omgivelser. På den anden side vil de, der leder efter et moderne og dristigt design, som efterligner byarkitekturen, elske vores stålgyngers moderne stil. Stål er også lettere at vedligeholde, og er mere modstandsdygtigt over for hærværk, så det passer bedst til udfordrende byområder.

Relaterede produkter

Omega Base Module

f Bravo exkl. gungsits

Se produkt

Gyngestativ Goro

Galvaniseret 2 pladser

Se produkt

Sikkerhedsfunktioner

Nogle af vores gynger har "anti-sammenfiltrings"-beslag på tværbjælken for at forhindre, at gyngesæder og kæder bliver viklet ind i hinanden, hvilket gør gyngerne ubrugelige. Stratus-designs inkluderer en ekstra kæde til at yde yderligere støtte.

Beliggenhed

Som gældende for alle bevægelige legeredskaber, skal de generelle sikkerhedskrav ved montering af gynger overholdes. Placeringen af rammen skal være i en sikker afstand fra andre legeenheder, og væk fra stier og porte, for at minimere risikoen for sammenstød. Sørg også for, at der ikke er nogle objekter i umiddelbar nærhed af gyngen; buske, træer eller sten kan være potentielle farer, hvis børn skulle falde af gyngen eller uopmærksomt løber rundt om dem.

Omega gyngeramme med Bravo & Tango gyngesæder

Kontakt os

Har du spørgsmål eller gerne vil vide noget om vores produkter, kan du kontakte os via telefon, fax, e-mail eller direkte på vores hjemmeside. Hvis du ikke ved, hvem du skal snakke med hos HAGS, eller hvis du gerne vil komme i kontakt med en bestemt person, er du velkommen til at ringe til vores reception, som så vil viderestille dig.

Danmark

HAGS Danmark
Drejergangen 1B
2690 Karlslunde
Danmark

Følg HAGS: