Search Advanced Close

To find product downloads simply click on one of the options above and then use the search form displayed to find all the documents associated with your search.

 

Search Advanced Close

Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Holbergskolen, Københavns Kommune

På Holbergskolen i skønne København er der sket noget af en forandring og fornyelse.

11-09-2019 11:26:00

LÆS MERE

Daginstitutionen Marievej, Høje – Taastrup Kommune

I daginstitutionen i Taastrup er der sket noget.

01-05-2019 13:06:00

LÆS MERE

Hillerød Psykiatri

I psykiatrien i Hillerød er der virkelig sket noget af en forandring.

01-05-2019 12:41:00

LÆS MERE

Få mere inspiration fra vores uderum og projekter

Se alle referencer
Search Advanced Close

HAGS legeredskaber er designet og tilpasset til at tilbyde den største mulige udfordring og legeværdi for de færdigheder, børnene har eller forventes at have på forskellige aldre. Børn udvikler sig forskelligt, så man ikke kan forvente, at alle børn kan klare alle udfordringer, selvom de har den tiltænkte brugeralder. På samme måde er der børn, der har udviklet evner eller færdigheder, der gør det muligt at benytte legeredskaber, der er designet til meget ældre børn.

Det betyder også, at legepladsredskaberne med den påtænkte brugeralder +5 år, muligvis kan byde på stimulering og udfordring for ældre børn.

Tiltænkt brugeralder +1 år

Legepladsredskaber beregnet til de yngste børn og simple legefunktioner. Legefunktionerne er nemme at få adgang til, og faldhøjden er lavere end 0,6 m. Eksempler på disse redskaber kan være legehuse, små rutsjebaner eller simple rokkende redskaber. I denne alder er barnets selvbeskyttelsesevne endnu ikke udviklet, og barnet kan ikke forstå legens/spillets forskellige situationer. Derfor antages det altid, at barnet bliver overvåget af en voksen eller ledsager*. Egnede miljøer er vuggestuelegepladser og/eller den del af legepladsen, der er reserveret til de yngste børn.

* Sikkerhedsansvarlige for mindre børn, ud over voksne, kan være større børn i alderen 12 til 14 år, men ikke yngre.

Tiltænkt brugeralder +3 år

Legepladsredskaber, hvor børn begynder at kunne evaluere muligheden for at gennemføre nogle af de udfordringer, som de møder. Lette udfordringer, som at klatre, rutsje og rokke/vippe kan barnet selv håndtere. Redskabshøjde, hvor brugeren kan stå, sidde eller klatre, er ofte lavere end 0,6 meter, men kan være højere. Egnede omgivelser er vuggestuelegepladser og/eller den del af legepladsen, der er designet/tiltænkt til yngre børn.

Tiltænkt brugeralder +5 år

Legepladsredskaber beregnet til legepladsen og offentlige steder, såsom parker. Legepladsredskaberne er designet, så de mindre børn har let adgang. Legepladserne har redskaber til individuelt brug eller i grupper, efter deres egne regler eller legepladsdesigns, som til enhver tid kan ændre sig. I denne alder har de fleste børn udviklet en selvbeskyttelsesevne, der gør det muligt for dem at vurdere, hvordan man leger og hvad de kan klare. Kropslængden, brugervenlighed for børn og fysisk styrke gør det nu muligt for børnene at bruge stort set alle legefunktioner.

For denne brugeralder er den frie faldhøjde ofte mellem 1,5-2,0 m, hvor den maksimale frie højde altid er lavere end 3,0 m.

Tiltænkt brugeralder år +7

Redskaber for denne brugeralder kræver en større kropsstørrelse og færdighed end det, der vedrører redskaber tiltænkt til en brugeralder på +5 år, men ellers er det samme.